COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Taina substanței ciudate de pe Lună a fost dezlegată

Taina substanței ciudate de pe Lună a fost dezlegată

Specialiștii din Programul Lunar Chinezesc au publicat o fotografie detaliată a unei substanțe ciudate, descoperite în partea îndepărtată a Lunii. Potrivit experților, substanța reprezintă sticlă întunecată, care s-a format la căderea unui meteorit, scrie Futurism.


Fotografia demonstrează o depresiune în care există o substanță întunecată cu incluziuni ușoare. Materialul este similar cu sticla de șoc găsită în timpul misiunii Apollo 17 din 1972. Mostra 70019, obținută de astronautul Harrison Schmitt, conţinea minerale întunecate și sticlă lucioasă neagră. Aceasta a apărut ca urmare a acţiunii meteoritice pe suprafața satelitului natural al Pămîntului.


Substanța a fost descoperită de rover-ul chinez "Yutu-2" pe 28 iulie 2019 în a opta zi lunară după aterizarea aparatului chinezesc "Chang'e-4". Substanța este localizată în interiorul unui crater de doi metri, care, la rîndul său, este situat în craterul gigant Von Karman cu un diametru de 180 de kilometri. Experții au remarcat „culoarea neobișnuită” și „structura gelatinoasă” a substanţei găsite.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load