X 

Tabloul cumpărat cu doar patru dolari i-a adus o avere unei femei din SUA

3 sep. 05:00   Diverse
2687 0

O femeie cu o mare pasiune pentru anticariate și magazine de vechituri a cumpărat, în urmă cu cîțiva ani, un tablou cu doar patru dolari, care avea o semnătură.

Atunci a spus în glumă că a cumpărat o operă de artă, însă abia acum s-a dovedit că a descoperit o adevărată comoară. S-a dovedit că tabloul îi aparținea pictorului american N.C. Wyeth, fiind evaluat la suma de 250.000 de dolari, potrivit CNN, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Potrivit specialiștilor de la casa de licitații Bonhams Skinner, femeia a cumpărat tabloul dintr-un magazin din Manchester, New Hampshire, SUA, în timp ce era în căutarea unor rame second hand.

A descoperit tabloul lui Wyeth printre postere și desene deteriorate și a considerat că merită 4 dolari. A dus pictura acasă și a căutat despre ea informații pe internet, însă nu a descoperit nimic. A ținut tabloul cîțiva ani pe un perete din dormitor, apoi l-a pus la păstrare într-un dulap. Ea a redescoperit pictura în urmă cu cîteva luni, în timp ce făcea curățenie.

De această dată, a postat fotografii cu lucrarea pe o pagină de Facebook intitulată „Lucruri găsite în pereți”. Comentariile la postare au determinat-o să o contacteze pe Lauren Lewis, cunoscătoare a operelor pictorilor Wyeth: N.C. Wyeth, fiul său Andrew Wyeth și nepotul său Jamie Wyeth. După ce a văzut tabloul, Lewis a spus că „opera este autentică 99%”. „Avea cîteva zgîrieturi mici, dar era într-o stare remarcabilă”, a spus Lewis. Tabloul va fi vîndut la licitație luna aceasta, valoarea lui fiind estimată la 250.000 de dolari.


Recordul pentru lucrările membrilor familiei Wyeth a fost stabilit anul acesta, cînd pictura din 1980 a lui Andrew Wyeth „Day Dream” s-a vîndut cu peste 23,2 milioane de dolari, de peste șapte ori mai mult decît se estimase iniţial. Opera făcea parte din colecţia co-fondatorului Microsoft, Paul Allen.

9
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?