Cazul Șor stiri: 599

Supermarketurile din Bruxelles vor fi obligate să predea alimentele nevîndute

24 iul. 05:00   Diverse
3117 0

Din 2024, supermarketurile din Bruxelles vor fi obligate să doneze alimentele nevîndute în scopuri caritabile. Astfel, orașul vrea să reducă cantitatea de alimente care ajunge la coșurile de gunoi, relatează Europulse.

Această decizie va afecta punctele de vînzare cu amănuntul cu o suprafață mai mare de o mie de metri pătrați. Acest lucru înseamnă că peste 100 de supermarketuri vor dona alimente persoanelor nevoiașe, relatează forbes.kz. Acum, supermarketurile din Bruxelles decid ce să facă cu produsele nevîndute, a căror dată de expirare se apropie de sfîrșit. Unele magazine își donează deja produsele nevîndute. Altele fac reduceri, iar altele aruncă pur și simplu alimentele.

După cum a relatat Europulse, în 2020, Uniunea Europeană a obligat toate statele membre să țină o evidență a alimentelor aruncate. Acest lucru va contribui la lupta împotriva risipei alimentare - în 2018, UE a decis să reducă la jumătate volumul acesteia pînă în 2030.
Diferite țări europene salvează deja în mod intenționat alimente de la coșul de gunoi. De exemplu, Finlanda are o aplicație specială care vă permite să cumpărați resturi de mîncare de la restaurante care, altfel, ar ajunge la coșul de gunoi. Școlile din Praga învață să nu arunce mîncarea. Iar restaurantele din Spania sînt obligate să le reamintească clienților că mîncarea neconsumată poate fi luată cu sine.

17
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?