X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Suedia ar putea găzdui trupe NATO înainte de a adera la alianță

9 iun. 17:15   Diverse
1438 0

Suedia va permite NATO să poziționeze trupe pe teritoriul său încă dinainte să adere oficial la alianța militară, au afirmat vineri premierul și ministrul Apărării suedezi, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Guvernul a decis că forțele armate suedeze își pot asuma pregătiri cu NATO și țări ale NATO pentru a permite viitoare operațiuni comune”, au afirmat premierul Ulf Kristersson și ministrul Pal Jonson.

„Aceste pregătiri pot consta în găzduirea temporară de echipamente și personal străine pe teritoriul suedez. Decizia trimite un semnal clar Rusiei și întărește apărarea Suediei”, adaugă cei doi într-un editorial în cotidianul Dagens Nyheter.

Suedia a cerut anul trecut aderarea la NATO, în urma invaziei ruse din Ucraina, dar obiecțiile din partea Turciei și a Ungariei au întîrziat aprobarea ei. Suedia speră totuși să se poată alătura alianței militare occidentale la summitul acesteia prevăzut pentru 11-12 iulie în Lituania, în timp ce vecina sa Finlanda, care are o frontieră terestră de 1.300 kilometri cu Rusia, a aderat deja la NATO în aprilie acest an.

2
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?