X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 582
Preşedintele stiri: 3737

SUA speră că Republica Populară Chineză va stabili cu ele adevărate canale de comunicare

8 iun. 11:15   Diverse
1561 0

Statele Unite speră că China va stabili cu ele aceleași canale de comunicare pe care le are cu alte țări, ceea ce va permite evitarea neînțelegerilor și un nou război rece.

Despre acest lucru a declarat Kurt Campbell, coordonator pentru regiunile Indiene și Pacific la Consiliul Național de Securitate (NSC) al Casei Albe, în discursul său la Centrul de Studii Strategice și Internaționale din Washington.

"Credem că este necesar să creăm mecanisme de dialog pentru a discuta [probleme] care pot avea legătură cu acțiuni neintenționate, suprapuneri sau lipsă de coordonare în condițiile în care, de exemplu, nave de război sau aeronave operează în imediata apropiere [una de cealaltă]", a spus el. "Am văzut că în ultimele săptămîni chinezii au stabilit un fel de mecanisme de consultare și linii de asistență telefonică cu o serie de țări, inclusiv cu țările din Asia de Sud-Est", a argumentat Campbell. "Credem că astfel de mecanisme ar trebui stabilite și implicate activ și cu Statele Unite". Potrivit reprezentantului Casei Albe, "în acest moment nu am reușit să facem acest lucru cu China".

Campbell a menționat că în timpul Războiului Rece au fost stabilite astfel de canale de comunicare, ceea ce "a dus la o anumită stabilitate strategică și încredere". ”Vrem cu adevărat să evităm un nou război rece, care, în opinia noastră, nu corespunde intereselor niciunei țări din regiunea Indo-Pacific sau din Europa", a subliniat el.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?