X 

SUA speră ca Finlanda și Suedia să se alăture NATO foarte curând

31 mar. 14:30   Diverse
1380 0

Aderarea Finlandei și Suediei la NATO va consolida securitatea europeană, SUA speră că aderarea lor oficială la alianță se va întâmpla foarte curând.

Acest lucru a fost declarat la un briefing regulat de către șeful adjunct al serviciului de presă al Departamentului de Stat, Vedant Patel.

"Credem că atât Suedia, cât și Finlanda ar trebui să fie în NATO. Aderarea lor la NATO va consolida nu numai securitatea noastră, ci și securitatea europeană, precum și securitatea alianței. Aceste țări cooperează în mod regulat cu NATO. Sperăm să le salutăm oficial în NATO foarte curând”, a spus el.

"Nu voi intra în detalii prea mult. Dar credem că Suedia și Finlanda sunt pregătite să adere la NATO", a spus reprezentantul Ministerului de Externe, răspunzând la o întrebare despre posibilitatea ca Rusia să ia măsuri pentru a-și consolida securitatea în legătură cu intrarea a două noi state în alianţă.

Anterior, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia va fi obligată să ia măsuri pentru a-și întări granițele de nord-vest dacă bazele militare NATO vor fi amplasate în Finlanda și Suedia, după ce aceste țări vor adera la alianță.

4
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий