X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

SUA ridică avioane de luptă din Japonia din cauza lui Pelosi

2 aug. 17:35   Diverse
1231

Statele Unite au ridicat în aer cinci avioane cisternă și opt avioane de luptă F15 dintr-o bază militară de pe insula japoneză Okinawa, pe fondul unei posibile vizite a președintelui Camerei reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan. Acest lucru a fost raportat la postul de televiziune japonez NHK, relatează RIA Novosti.

Se menționează că 22 de avioane-cisternă KC135 sînt acum concentrate la baza militară americană Kadena din Okinawa. O acumulare similară de mașini de acest tip este numită fără precedent. Pe lîngă ei și luptători, aeronava de informații electronice Lockheed EP-3 a părăsit baza.

Mai devreme s-a anunțat că, folosind datele de la ACARS, serviciul de informații de pe Internet IntelWalrus a aflat adevărata destinație finală a rutei aeronavei care zboară către Taiwan, care ar putea avea la nord pe președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi. Potrivit informațiilor sale, aeronava va ateriza pe aeroportul Songshan din capitala Taipei.

Înainte de aceasta, avioanele de vînătoare ale Forțelor Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) au survolat linia care desparte strîmtoarea Taiwan. Avioane de război s-au apropiat de Taiwan pe fondul unei posibile vizite a președintelui Camerei reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, pe insulă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав