X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3723

SUA nu decid dacă China este sau nu o țară în curs de dezvoltare

9 iun. 21:00   Diverse
1967 0

Comitetul pentru Relații Externe din Senatul american a aprobat, joi, un proiect de lege prin care solicită anularea statutului Chinei de țară în curs de dezvoltare.

Purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe, Wang Wenbin, a declarat, vineri, că Statele Unite ale Americii vor să impună Chinei statutul unei țări dezvoltate nu datorită faptului că apreciază și confirmă realizările de dezvoltare ale Chinei, să priveze Beijingul de statutul său de țară în curs de dezvoltare, doar pentru a destabiliza dezvoltarea acesteia. Statutul Chinei de cea mai mare țară în curs de dezvoltare din lume are o bază factuală și solidă în dreptul internațional, care nu poate fi anulat printr-un singur proiect de lege al Congresului SUA. Drepturile legitime ale Chinei ca țară în curs de dezvoltare nu pot fi anulate de politicienii de la Casa Albă.

În ce privește declrațiile făcute de mai mulți congresmeni americani cum ar fi că China profită din poziția sa de țară în curs de dezvoltare pentru a se sustrage de la responsabilitățile internaționale, Wang a reiterat că indiferent de aportul pe care îl are Beijingul la creșterea mondială și de contribuția sa ca stat membru al ONU și pentru acțiunile de menținere a păcii, asemenea aport și contribuții fiind mult mai mari decît în cazul majorității statelor în curs de dezvoltare. SUA nu pot nega realitatea Chinei ca o țară în curs de dezvoltare și nici nu vor reuși să îi împiedice pe chinezi de pe drumul de relansare a națiunii.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?