Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3733

SUA nu consideră că un conflict sau un război rece cu China este inevitabil

5 iun. 12:00   Diverse
1252 0

SUA nu consideră că un conflict sau un război rece cu China este inevitabil.

Despre acest lucru a declarat, într-un interviu acordat CNN, Consilierul pentru securitatea națională al Președintelui Statelor Unite, Jake Sullivan.

Potrivit acestuia, SUA și RPC nu își doresc "o escaladare a concurenței în conflict". "Unul dintre elementele-cheie este ca, alături de o competiție intensă, să menținem o diplomație intensă", a subliniat Sullivan, reamintind că s-a întîlnit cu Wang Yi, șeful Biroului Comisiei pentru Afaceri Externe în cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC) și membru al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC în perioada 10-11 mai.

"Sperăm că în lunile următoare munca va continua, cu înalți oficiali americani care vor conlucra cu omologii lor chinezi", a subliniat Sullivan, exprimîndu-și speranța că aceste contacte vor contribui la organizarea unei întîlnire între președintele SUA, Joe Biden, și președintele Chinei, Xi Jinping. "Sîntem siguri că nu putem vorbi despre un conflict inevitabil sau despre un război rece între Statele Unite și China", a subliniat consilierul american.

1
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?