X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 582
Preşedintele stiri: 3738

SUA, Japonia și Taiwan vor face schimb de date în timp real de la dronele de recunoaștere navală

8 iun. 16:00   Diverse
1515 0

Statele Unite, Japonia și Taiwan vor face schimb de date în timp real de la dronele de recunoaștere navală.

Despre acest lucru a anunțat ziarul Financial Times.

Potrivit reprezentantului forțelor armate americane, schimbul de date între Japonia, Taiwan și Statele Unite este "foarte important", deși Beijingul "va considera acest lucru drept o escaladare”.

Potrivit ziarului, compania americană din domeniul apărarii General Atomics Aeronautical Systems va livra Taipei patru drone MQ-9b Sea Guardian pînă în 2025. În același timp, acestea vor fi conectate la același sistem de schimb de date pe care îl utilizează și armata SUA, și Forțele de autoapărare ale Japoniei.

Taiwanul are propria administrație din 1949. Potrivit poziției oficiale a Beijingului, susținută de majoritatea țărilor, inclusiv Moldova, insula este una dintre provinciile Chinei. Tensiunile dintre China și Statele Unite au escaladat în august 2022 după vizita președintelui Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite, Nancy Pelosi, în Taiwan. A doua zi după vizita sa, Armata Populară de eliberare a Chinei a început manevre la scară largă cu rachete în șase regiuni ale zonei de apă a celei mai mari insule Chineze.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?