X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

SUA își exprimă îngrijorarea cu privire la exercițiile militare ale Chinei în jurul Taiwanului

5 aug. 16:00   Diverse
1260

Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea că exercițiile militare ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) în jurul Taiwanului vor duce la o escaladare gravă a situației și ar destabiliza regiunea asiatică. Acest lucru a fost declarat de secretarul de stat american Anthony Blinken, relatează Reuters.

Potrivit lui Blinken, astfel de măsuri de răspuns după vizita președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, nu pot fi justificate. Secretarul de stat a numit răspunsul Beijingului prea „radical” și și-a exprimat speranța într-o normalizare a situației.

Anterior, Blinken a spus că reacția Chinei la vizita lui Pelosi a fost vădit provocatoare. Potrivit secretarului de stat, exercițiile militare majore pe care Beijingul le-a lansat după vizita lui Pelosi sînt menite să intimideze nu numai Taiwanul, ci și alte țări din Asia.

Pe 2 august, președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a sosit în Taiwan. Potrivit Beijingului, vizita ei a fost o provocare politică serioasă și a agravat relațiile dintre cele două țări. Ca răspuns, Armata Populară de Eliberare a Chinei a organizat exerciții în spațiul maritim și aerian din jurul insulei Taiwan pentru un control mai mare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав