SUA au scumpit vizele turistice pentru studenţi şi lucrători sezonieri

29 mar. 21:00   Diverse
1682 0

Statele Unite au anunţat marţi o creştere a preţurilor la vizele de turism, de afaceri, pentru studenţi, lucrători sezonieri şi investitori şi care va intra în vigoare începînd cu data de 30 mai.

Mai exact, costul vizelor de turism şi afaceri (categoriile B1/B2 şi BCC) şi pentru studenţi va creşte de la 160 de dolari la 185 de dolari, transmite zugo.md.

Costul pentru unele vize pentru lucrători sezonieri (categoriile H, L, O, P, Q şi R) va creşte de la 190 de dolari în prezent la 205 dolari, iar vizele pentru comercianţi şi investitori (E) vor ajunge să coste 315 dolari, faţă de 205 în prezent.

Departamentul de Stat al SUA a transmis într-un comunicat că tarifele aşa-numitelor vize pentru non-migranţi se calculează pornind de la costurile serviciilor consulare, scrie EFE, potrivit Agerpres. Ultima revizuire a unor preţuri a avut loc în 2014.

Instituţia a dat asigurări că vizele de muncă şi de turism sunt „esenţiale” pentru politica externă a preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, care „recunoaşte rolul fundamental al călătoriilor în economia” ţării.


„Departamentul de Stat se angajează să faciliteze călătoriile legitime în Statele Unite atît pentru imigranţi, cît şi pentru non-imigranţi”, se arată în comunicatul menţionat.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий