COVID-19 în MOLDOVA

SUA ar putea aproba un tratament împotriva maladiei Alzheimer

SUA ar putea aproba un tratament împotriva maladiei Alzheimer

Compania farmaceutică americană Biogen a anunţat marţi că doreşte să depună la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration - FDA) din Statele Unite o cerere de autorizare pentru un tratament împotriva maladiei Alzheimer la începutul anului 2020, la doar cîteva luni după ce şi-a întrerupt cercetările ce vizau acelaşi medicament, informează AFP.


Pe Wall Street, acţiunile companiei Biogen au crescut cu 26% în urma acestui anunţ.

Biogen şi partenerul său japonez, Eisai, au decis la sfîrşitul lunii martie să oprească două teste ce vizau medicamentul Aducanumab, descris de specialiştii laboratorului farmaceutic american drept "un antigen monoclonal studiat pentru tratamentul precoce al maladiei Alzheimer".

Acele studii erau de fază 3, o etapă care precede comercializarea unui medicament. Acţiunile firmei americane au scăzut cu aproape 30% în urma acelei decizii, scrie agerpres.ro.

Însă Biogen a anunţat marţi, pe baza unor noi analize, că dispune de "un ansamblu de date" ce arată că Aducanumab permite încetinirea declinului funcţional la pacienţii atinşi de faza iniţială a maladiei Alzheimer.

Maladia Alzheimer, care constă într-o degenerare a creierului şi care are ca rezultat pierderi de memorie, afectează - alături de alte tipuri de demenţă - aproape 50 de milioane de persoane pe plan mondial, potrivit statisticilor publicate de Alzheimer's Association. Această cifră reprezintă însă doar o estimare, deoarece numărul real al bolnavilor este greu de cuantificat.

Potrivit experţilor din domeniul sănătăţii, numărul pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer pe plan mondial ar urma să crească pînă la 131 de milioane pînă în anul 2050.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load