Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

SUA afirmă că nu va tolera interzicerea produselor Micron în China

28 mai. 10:45   Diverse
1806 0

Statele Unite nu vor tolera interzicerea produselor Micron Technology de către organizațiile chineze - operatori de infrastructură informatică cheie.

Secretarul american al comerțului, Gina Raimondo, a declarat. "Vedem acest lucru pur și simplu ca pe un factor de descurajare economică", a declarat aceasta, citată de Bloomberg.

- Nu vom tolera acest lucru și nici nu credem că [izolarea] va avea succes.

După cum notează agenția, nu este încă clar ce măsuri de replică vor lua autoritățile americane. În acest moment, precizează Bloomberg, Washingtonul elaborează un posibil răspuns în coordonare cu aliații săi.

Micron este unul dintre cei mai mari producători americani de microprocesoare din lume. Pe 21 mai, autoritățile chineze au interzis achiziționarea produselor sale către organizațiile legate de infrastructura critică de informații. În timpul unei inspecții efectuate de partea chineză, s-a constatat că produsele dezvoltate de companie "reprezintă o amenințare la adresa securității cibernetice naționale". Autoritățile din Statele Unite au calificat o astfel de măsură drept "lipsită de temei".

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?