X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Studiu: S-a descoperit de ce pisicile zgîrie mobila

23 iun. 2022,, 00:30   Diverse
2186 0

Experții din Brazila au efectuat un studiu și au descoperit că, cu cît este mai mare atașamentul emoțional pe care oamenii îl manifestă față de pisicile lor, cu atît sînt mai multe șanse ca acestea să zgîrie mobila, scrie „Daily Mail”.

În mod surprinzător, zgîrierea mobilierului și deteriorarea lucrurilor sînt direct legate de un grad mai mare de apropiere emoțională.

„Proprietarii care nu raportează un astfel de comportament prezintă un nivel mai scăzut de atașament ”, au scris cercetătorii brazilieni în Journal of Veterinary Behavior.

Studiul a implicat 500 de proprietari de pisici din Brazilia

Majoritatea (90 la sută) erau femei cu un nivel mai ridicat de atașament emoțional decît bărbații.

Factori precum prezența altor animale de companie și vizitele frecvente la medicul veterinar s-au dovedit, de asemenea, a fi direct legați de o mai mare apropiere emoțională.


Cercetătorii au comparat apoi nivelul de atașament cu modelele de comportament ale pisicilor.

Cercetătorii au descoperit că frecvența vocalizării sau a agresiunii nu este afectată de atașament, dar cu o conexiune emoțională puternică, pisicile sînt mai predispuse să deterioreze mobilierul.

Experții încă nu au o explicație pentru această dependență, dar sugerează că proprietarii care își iubesc mai mult pisicile sînt mai toleranți cu năzdrăvăniile pe care le fac animalele lor de companie.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий