COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Stop mit! Ce se întîmplă dacă renunți la pîine și nu mănînci după șase seara

Cu toţii am auzit că dacă vrem să ne menţinem în formă şi chiar să slăbim ar fi bine să renunţăm la mese după ora 18:00 şi să eliminăm pîinea cu totul din alimentaţie.

Nutriţioniştii spulberă însă acest mit atît de popular. Masa de seară este şi ea importantă pentru o dietă sănătoasă, dar trebuie să nu facem excese.

„Masa de seară ştie toată lumea că nu trebuie să fie extreme de abundentă, deşi dacă nu ai mîncat în timpul zilei trebuie să mănînci fie că e seara, fie că e dimineaţa”, a explicat Dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi cercetător la Institutul de Sănătate Publică.

Pîinea nu este nici ea un pericol atît de mare pentru siluetă. Atît timp cît este mîncată cu măsură şi evitată franzela de 1 leu, aceasta poate fi consumată cu încredere.

„Pîinea dacă este văzută ca ceea ce este, un aliment care aduce calorii şi diverşi nutrienţi, este în regulă. Trebuie să nu facem excese. Romînii uită şi să raporteze că au mîncat-o. Au mîncat mîncare, dar uită că alături de mîncare au mîncat şi foarte multe felii de pîine”, spune Dr. Corina Zugravu.


Acesta este într-adevăr un aliment cu multe calorii, dar nutriţionistul spune că este nejustificat să renunţi cu totul la el. Dacă mîncai însă excesiv pîine, ar fi bine să scazi însă cantitatea ingerată.

Nu există o cantitate fixă, ideală, de pîine pe care să o poţi mînca în fiecare zi. „Depinde foarte mult de ce alte alimente mănînci într-o zi, dar dacă mănînci dimineaţa, la prînz şi seara cîte o felie de pîine nu este niciun fel de problemă. Uneori chiar mai mult”, explică nutriţionistul.

Există numeroase variante de pîine în supermarketurile romîneşti. Unele au compoziţii bune, hiperproteice, au seminţe şi vitamine.Totul este să ştim noi să le alegem din rafturile magazinelor. „Franzela de 1 leu este ultima pe listă”, atenţionează însă Zugravu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load