X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Statele Unite au început să reducă livrările de gaz către Europa

23 ian. 12:00   Diverse
1318 0

Scăderea prețurilor la gaze în Europa a dus la o reducere treptată a livrărilor de gaz din SUA către regiune, scrie Kommersant.

Statele Unite au început să redirecționeze fluxurile către Asia, unde vînzările de combustibil sînt mai profitabile.

În cele 20 de zile ale lunii ianuarie, aproximativ 64% din exporturile de GNL din SUA au fost destinate Europei, în creștere față de 70% în medie în trimestrul al patrulea din 2022, potrivit Platts. Ponderea livrărilor în Asia a crescut de la 22 la 29 la sută. În total, SUA exportă aproximativ 8,6–8,8 miliarde de metri cubi de GNL pe lună.

Pînă la jumătatea lunii ianuarie, prețurile spot la GNL din Asia le depășeau pe cele din Europa. În același timp, diferența nu este încă suficient de mare pentru a provoca o ieșire la scară largă, avînd în vedere necesitatea plății pentru trecerea prin Canalul Panama în cazul exportului din SUA în Asia, precum și penuria de tancuri în bazinul Pacificului.

Anul trecut, Statele Unite au fost cel mai mare furnizor de GNL în Europa (38,9 milioane de tone), Rusia a fost pe locul doi. Uniunea Europeană a reușit să-și depășească complet dependența energetică de Rusia, a declarat anterior Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий