Stare de urgenţă, evacuări în zone din Extremul Orient Rus în urma taifunului Khanun

13 aug. 04:30   Diverse
2677 0

A fost decretată starea de urgenţă şi au fost ordonate evacuări sîmbătă în zone din Extremul Orient Rus după ce s-au produs inundaţii în urma ploilor torenţiale aduse de taifunul Khanun, care s-a abătut asupra Japoniei la începutul acestei săptămîni, au precizat autorităţile locale, potrivit Reuters.

După ce s-a dezlănţuit asupra sudului Japoniei, Khanun, diminuat la intensitatea unei furtuni tropicale, a ajuns vineri în Coreea de Nord, după ce s-a abătut mai întîi asupra Coreii de Sud, notează Noi.md cu referire la agerpres.

În Extremul Orient Rus, o regiune situată la extremitatea estică a Rusiei şi a continentului asiatic, 32 de localităţi au rămas izolate, iar 543 de locuinţe şi porţiuni extinse de drumuri au fost inundate pînă sîmbătă dimineaţă, au precizat autorităţile din regiunea Primorie.

Evacuările se desfăşurau în oraşele Ussuriisk şi Spassk-Dalny din Primorie, regiune al cărui centru administrativ este portul Vladivostok.

''Nivelul apei creşte cu repeziciune în zonele din apropierea rîurilor în Spassk-Dalny'', au anunţat autorităţile din Primorie pe platforma de mesagerie Telegram, publicînd o înregistrare video cu suprafeţe de teren şi clădiri parţial acoperite de ape.

Rîurile Spassovka şi Kuleshovka traversează teritoriul Spassk-Dalny, un oraş cu doar 44.000 de locuitori.

Evacuări au de asemenea loc în regiuni din Ussuriisk, un oraş cu peste 150.000 de locuitori, situat la circa 100 de kilometri nord de Vladivostok, unde un baraj construit pentru stăvilirea inundaţiilor s-a rupt, au precizat oficialii.

Starea de urgenţă a fost declarată în nouă municipalităţi din Primorie, a precizat guvernul regional.

Pentru unele zone din regiune a fost prognozată o cantitate de precipitaţii dublă faţă de cantitatea înregistrată într-o lună.

0
2
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?