X 
Cazul Șor stiri: 594

Stare de urgență, declarată în 24 de localități din Catalonia din cauza secetei

3 aug. 18:15   Diverse
1961 0

În 24 de localități din regiunea spaniolă Catalonia a fost declarată stare de urgență din cauza secetei provocate de lipsa severă de precipitații din ultimii ani.

După cum relatează "Adevărul european", despre aceasta informează agenția AP.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul Agenției catalane pentru apă, Samuel Reyes, a declarat că restricțiile din cadrul situației de urgență vor afecta în general utilizarea apei în agricultură și în industrie, dar nu și apa potabilă.

Se menționează că măsurile vor intra în vigoare săptămîna viitoare și vor afecta 22 de localități din Alt Ampurda - cel mai nord-estic comitat din Spania - și două localități la sud de capitala regiunii, Barcelona. Aceste municipalități au o populație de 26.000 de locuitori, potrivit agenției.

Măsurile prevăd reducerea cu 80% a apei de irigații pentru agricultură și cu 25% a apei pentru uz industrial. În același timp se va interzice umplerea piscinelor, irigarea grădinilor și a parcurilor.


În plus, va fi interzisă umplerea havuzurilor publice și folosirea apei proaspete pentru spălarea mașinilor. În orașe, tariful de apă pe cap de locuitor va fi redus de la 230 de litri pe zi la 200 de litri.

Potrivit agenției de apă din Catalonia, rezidenții folosesc în mod obișnuit 116 litri de apă pe zi, astfel că Reyes a cerut o încercare de reducere a acestei cifre la 90 de litri.

Catalonia este una dintre regiunile cele mai afectate de seceta care a cuprins mare parte din Spania în ultimii doi ani. Unele părți din Catalonia și regiunea Andaluzia din sudul Spaniei au adoptat deja restricții mai puțin stricte privind utilizarea apei din cauza secetei.
Ministerul spaniol al Mediului a declarat miercuri că rezervoarele țării sînt pline în proporție de 42% din capacitatea lor.

0
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?