Soția unui fost mare șef de bancă a cheltuit peste 18 milioane de euro într-un magazin de lux

Soția unui fost mare șef de bancă a cheltuit peste 18 milioane de euro într-un magazin de lux

O femeie care a cheltuit în zece ani peste 18 de milioane de euro la Harrods, un magazin de lux din Londra, a fost identificată de autoritățile britanice drept Zamira Hajiyeva, soția unui fost șef al băncii din Azerbaidjan, scrie BBC News.


Hajiyeva a cerut să rămînă anonimă în procesul în care ea și soțul său sînt obligați să justifice sumele uriașe de bani pe care le-au cheltuit în Marea Britanie, dar o instanță a decis că publicul ar trebui să știe toate faptele.


Femeia riscă să-și piardă casa de 15 milioane de lire sterline, situată într-un cartier de lux din centrul Londrei, și un teren de golf Berkshire dacă nu reușește să explice sursa bogăției sale.


Zamira Hajiyeva, în vîrstă de 55 de ani, trebuie să furnizeze agenției britanice anticorupție informații despre felul în care ea și soțul ei, Jahangir Hajiyev, și-au putut permite să cumpere locuința în cartierul exclusivist din Londra.


Soțul femeii, Jahangir Hajiyev, este fostul președinte al Băncii Internaționale a Azerbaidjanului. El se află în închisoare din 2016 cînd a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă și delapidarea a zeci de milioane de dolari din banca. Judecătorii i-au cerut, de asemenea, să plătească 39 de milioane de dolari despăgubiri.


Procurorii au arătat că femeia a cheltuit peste 18 milioane de euro, adică peste 4.000 de lire sterline pe zi, în magazinul Harrods. Potrivit acestora, într-o singură zi, Zamira Hajiyeva a făcut cumpărături de 150.000 de lire sterline din Boucheron – un brand de bijuterii, parfumuri și ceasuri de lux. A doua zi, a cheltuit alți 1.800 de lire sterline într-o cramă, iar cu altă ocazie a plătit 100 000 de lire sterline pe bijuteriile Cartier și 20.000 de lire sterline pe produse de lux pentru bărbați.


Pe lîngă cumpărăturile din magazinele de lux și casa din Londra, Zamira Hajiyeva a cumpărat și un avion Gulfstream G550 în valoare de 42 milioane de dolari.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load