Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Sondaj: 49% dintre germani, nemulțumiți de munca lui Scholz

18 apr. 21:30   Diverse
1774

În Germania, nivelul de aprobare a cetățenilor pentru munca depusă de cancelarul Olaf Scholz a scăzut la un nou record, potrivit unui sondaj al Institutului de Cercetare a Opiniei Publice (INSA), informează Noi.md.

Potrivit sondajului, 49% sînt nemulțumiți de munca lui. 38% dintre respondenți cred că Scholz își face treaba bine (la sondaj au participat în total 1002 cetățeni).

Sociologii subliniază că aceasta este „cea mai mare valoare de la începutul mandatului său”, adică din 8 decembrie 2021.

În plus, 55% sînt nemulțumiți de guvernul federal, în timp ce 35% sînt mulțumiți.

Astfel, nivelul de sprijin pentru Partidul Social Democrat în sondaj a fost de 25%, iar cel al Uniunii Creștin-Democrate din Germană, ca și în săptămîna precedentă, - 26%.


Sondajul a fost realizat de INSA în perioada 11 – 14 aprilie. Marja de eroare depășește 2,8%.
Anterior, s-a raportat că Germania va crește livrările de arme la 2 miliarde de euro. După cum a declarat Ministerul Finanțelor al țării, majoritatea fondurilor sînt destinate pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав