Solicitarea lui Macron de a veni la summit, respinsă

23 iul. 17:20   Diverse
3574 0

Președintele francez Emmanuel Macron nu a fost invitat la summitul BRICS din Africa de Sud, a anunțat portalul local News24.

"Șaptezeci de invitații au fost deja trimise liderilor din Sudul Global. <...> Cu toate acestea, țări occidentale precum SUA, Marea Britanie și Franța nu au fost invitate. În ciuda unei cereri de invitație, președintele francez Emmanuel Macron nu a primit-o", a precizat publicația.

În iunie, Opinion a relatat că Macron i-a cerut președintelui sud-african Cyril Ramaphosa să îi permită să participe la summitul BRICS. O astfel de solicitare l-a surprins pe liderul sud-african, nota articolul. Potrivit unei surse bine informate, Africa de Sud nu a dat un răspuns dacă este pregătită să permită și altor lideri internaționali să participe la eveniment. La rîndul său, purtătorul de cuvînt al lui Ramaphosa a declarat pentru RIA Novosti că nu era la curent cu apelul lui Macron.

BRICS reunește Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Dorința de a se alătura blocului economic a fost exprimată și de Argentina, Iran, Indonezia, Turcia, Arabia Saudită și Egipt.

36
2
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?