X 

Soldații azeri au încercuit „capitala” Karabahului

22 sep. 14:59   Diverse
1559 0

Armata Azerbaidjanului a încercuit, vineri așa-zisa capitală a regiunii separatiste Nagorno-Karabah, Stepanakert, în care locuiește o majoritate de etnici armeni, iar populația „s-a ascuns în pivnițe” de teama „masacrelor”, a declarat o purtătoare de cuvînt a așa-ziselor autorități separatise din enclavă.

„Situaţia la Stepanakert este oribilă, trupele azere sînt peste tot în jurul oraşului, sînt la periferie”, a declarat Armine Hayrapetian, care reprezintă în capitala armeană centrul de informare al „guvernului” teritoriului secesionist. „Oamenii se tem că soldaţii ar putea să intre în oraş în orice moment şi să înceapă masacre”, a afirmat ea în continuare.

Stepanakert şi alte zone din Nagorno-Karabah sînt private de cea mai mare parte a serviciilor de bază, de la ofensiva fulger la începutul săptămînii a armatei azere pentru recucerirea enclavei, a adăugat Hayrapetian. „Nu avem electricitate, nu avem gaze, nu avem hrană, carburanţi, conexiuni de internet şi nici telefonice”, „oamenii se ascund în pivniţe”, a mai spus ea. Separatiştii armeni au acceptat să depună armele în urma luptelor, care - potrivit lor - au provocat moartea a 200 de persoane.

Reprezentanţi ai separatiştilor au participat, joi, în Azerbaidjan la primele discuţii în vederea unei „reintegrări” a Karabahului. „Avem destule victime, morţi şi răniţi”, a spus Hayrapetian, fără a oferi detalii.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?