Siria: O bază militară americană a fost vizată într-un atac cu rachetă eşuat

25 mar. 13:31   Diverse
2254 0

Un atac cu rachetă vizând baza militară Green Village din nord-estul Siriei nu a reuşit să lovească forţele americane sau ale coaliţiei şi nici echipamente, a anunţat Comandamentul Central al SUA, citat luni de Reuters.

Trei rachete de 107 mm au vizat baza duminică şi a patra rachetă împreună cu tuburile a fost găsită la punctul de lansare situat la aproximativ 5 km distanţă, a declarat comandamentul într-un comunicat,. notează agerpres.

Baza Green Village a fost vizată luna trecută în violenţe dintre armata SUA şi militanţi susţinuţi de Iran rănind uşor cel puţin un membru al armatei americane în Siria.

Incidentul a declanşat un răspuns al SUA în care au fost ucişi doi sau trei militanţi ce conduc atacurile.

Comandamentul Central a declarat că investighează ultimul atac eşuat, produs la aproximativ 19.05 ora locală în Siria (16.05 GMT).

El nu a oferit alte detalii.

Forţele americane au fost desfăşurate pentru prima dată în Siria în timpul campaniei administraţiei Obama împotriva Statului Islamic, în parteneriat cu un grup condus de kurzi numit Forţele Democratice Siriene. Aproximativ 900 de soldaţi americani sunt în Siria, majoritatea în est.

14
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий