Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sigur nu ştiai acest lucru despre SUSAN! E pur şi simplu incredibil

9 oct. 2022,, 03:30   Externe
3219 0

Fără condimente, mîncarea n-ar mai fi o plăcere, ci o simplă necessitate.

Astfel, mirodeniile nu lipsesc din bucătăria nici unei gospodine.

Condimentele orientale sînt diverse și îmbină o gamă variată de arome și culori. De-a lungul timpului, oamenii au aflat care este adevărata valoare a acestor mirodenii aromatice nu doar în practica gastronomică, ci şi în diverse afecţiuni.

Susanul combate anemia

Delicioase, aromate și crocante, semințele de susan sînt pline de nutrienți, minerale, antioxidanți și vitamine. Acestea sînt galbene și ascuțite, cu gust specific, asemănător celui de alune. În bucătărie se poate utiliza și praful de susan, obținut prin macinarea semințelor. Seminţele de susan sînt o sursă excelentă de calciu.


Conţin proteine cu 50% mai mult decît se află în carne. Pentru combaterea anemiei, consumă de două ori pe zi o salată pe care o prepari dintr-un măr, o roşie şi trei linguriţe seminţe de susan. sînt folosite și în diverse produse de patiserie.

Nucșoara, bună în stările gripale

Este un condiment rafinat, care se pretează foarte bine atît în preparate sărate, cît si în cele dulci. Nucșoara are o aromă fină și un gust dulce-iute. Romînii aromatizează cu ea diverse deserturi. Nucșoara este mai mult decît un condiment oriental. Aceasta are proprietatea de a crește temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale, este un eficient stimulent nervos și are efecte analgezice.

Cuișoarele întăresc sistemul imunitar

Cuișoarele sînt caracterizate de un parfum intens, aromă caldă și gust picant. Cel mai adesea sînt folosite întregi, dar și sub formă de pudră. În bucătărie, se folosesc la prepararea prăjiturilor cu fructe, la aromarea vinului fiert și ceaiului. Consumate cu regularitate, întăresc sistemul imunitar, ajută digestia, combat durerile de stomac şi previn balonarea.

Scorțișoara scade glicemia

Scorțișoara are foarte multe întrebuințări în funcție de specificul culinar în care se folosește. Gustul ei este definit ca fiind dulceag și cald, ușor amărui. În Romînia scorțișoara se pune în tarte, plăcinte, prăjituri, salate, sufleuri cu mere. Măcinată, se adaugă în aluaturile pentru pesmeciori și plăcinte.

Pe lîngă faptul că răspîndește un parfum irezistibil și conferă preparatelor o savoare aparte, scorțișoara are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ajută la scăderea glucozei, colesterolului LDL, chiar și în cazul pacienților cu diabet zaharat de tip 2.

Șofranul, benefic pentru inimă

Este considerat unul dintre cele mai delicate și scumpe condimente. Oamenii îl apreciază pentru gustul și calitatea de a da culoare preparatelor. Șofranul se utilizează la condimentarea supelor de pește și a felurilor pe bază de orez.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?