COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6924
Coronavirus stiri: 7690

Sfaturi de care ar trebui să ţii cont cînd mergi la piscină

18 iul. 01:30   Diverse
1639 0

Pe lîngă alegerea ochelarilor cu filtre de protecţie, ai mare grijă atunci cînd mergi la piscină, şi anume, la clorul din apă.

Întrucît aproape peste tot ai de-a face cu această substanţă care omoară bacteriile, ai face bine să alegi bazinele cu apă sărată, pentru că sarea reglează nivelul clorului.

De asemenea, cu 10 minute înainte de a intra în piscină, crează-ţi o barieră protectoare între pielea ta şi clorul din apă. Unge-te cu o cremă puternic hidratantă, cu ulei de cocos sau foloseşte soluţia cu Vitamina C. Uleiul de cocos are şi proprietăţi de protecţie solară, iar vitamina C înlătură clorul din organism. Pulverizează-ţi pielea cu o soluţie preparată dintr-o linguriţă de pulbere de Vitamina C şi două căni de apă. După aplicare, lasă timp pielii să îmbibe produsul, după care fă un duş rapid înainte de a intra în piscină. După ce ieşi din piscină, clăteşte-te imediat cu apă şi gel de duş. Pentru rezultate mai bune, aplică pe pielea umedă o cremă puternic hidratantă.

Uleiul de cocos e foarte eficient şi pentru protecţia părului. Aplicat pe scalp înainte de a intra în piscină, îţi va proteja luciul, culoarea şi supleţea podoabei capilare. O altă variantă este să-ţi uzi părul înainte de a intra în apa bazinului ce conţine clor.

Acestea sînt măsuri minime pe care le poţi lua împotriva clorului care îţi usucă pielea, unghiile, îţi distruge structura firului de păr sau îţi decolorează costumul de baie.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽