X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Serbia este gata să accepte conceptul planului de soluționare a relației cu Kosovo

21 ian. 12:00   Diverse
1429 0

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că Belgradul este gata să accepte conceptul acordului privind normalizarea relațiilor cu Kosovo propus de Franța și Germania.

El a vorbit despre acest lucru după întrevederea cu reprezentanții UE, SUA, Franța, Germania și Italia, scrie "adevărul European" cu referire la N1.

Vucic a declarat că va organiza consultări cu membrii Guvernului, Parlamentului și cu toate grupurile publice importante în viitorul apropiat și a adăugat că "sîntem pregătiți să acceptăm conceptul și lucrăm la implementarea acordului propus", subliniind că și-a arătat "toată îngrijorarea și rezerva cu privire la această problemă importantă".

"Desigur, nu pot vorbi despre aceasta, deoarece propunerea nu este publică", a declarat Vucic după întîlnirea cu reprezentantul apecial al UE pentru dialogul dintre Belgrad și Pristina, Miroslav Lajcak, asistentul adjunct al Secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Gabriel Escobar, consilierii pentru Politică Externă și de Securitate al președintelui Franșei și ai cancelarului german, Emmanuel Bonn și Jens Pletner, și consilierul diplomatic al președintelui Italiei, Francesco Talo.

Președintele Serbiei a apreciat că "astăzi am avut o conversație foarte dificilă, poate cea mai dificilă pe care am avut-o."

"Sîntem de acord că un conflict înghețat nu este o soluție și că, atunci cînd există un conflict înghețat, este doar o chestiune de timp pînă cînd cineva îl va dezgheța, iar oameni iresponsabili vor distruge pacea și stabilitatea în întreaga regiune a Balcanilor de Vest", a afirmat el.

Vă amintim că Moldova nu recunoaște independența Kosovo.

3
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий