Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

Serbia a anunțat vremuri grele după acordurile de la Bruxelles

24 noi. 2022,, 17:15   Diverse
1694 0

Rezultatele negocierilor dintre Belgrad și Pristina înregistrate la Bruxelles duc la o presiune mai mare asupra Serbiei.

Acest lucru a fost declarat de președintele Republicii Alexander Vučić, care este citat de RIA Novosti.

După cum a spus Vucic la un briefing la Belgrad pe 24 noiembrie, Serbia va înceta eliberarea plăcuțelor de înmatriculare cu desemnarea localităților din Kosovo și Metohija. Potrivit acestuia, Pristina, la rîndul său, a refuzat reînmatricularea forțată a mașinilor cu numere sîrbești.

"Cred că aceasta este o mică victorie tactică, una care ne va conduce la o situație și mai dificilă, și mai multă presiune, așa că nu am nici încîntare, nici mare bucurie, pentru că ne așteaptă vremuri grele”, a spus liderul sîrb, vorbind despre rezultatele negocierilor dintre Belgrad și Pristina de la Bruxelles.

Pe 23 noiembrie, șeful politicii externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a scris pe pagina sa de Twitter că autoritățile Serbiei și Kosovo au ajuns la un acord cu privire la problema plăcuțelor de înmatriculare sîrbe. Potrivit acestuia, Serbia a fost de acord să nu elibereze plăcuțe cu codurile orașelor din Kosovo, iar Kosovo a promis că va opri schimbarea forțată a înmatriculării mașinilor cu numere sîrbești.


Anterior, s-a anunțat că, în perioada 21 noiembrie 2022 - 21 ianuarie 2023, poliția va aplica amenzi proprietarilor de mașini cu numere sîrbești din Kosovo, în conformitate cu legea privind interzicerea acestora. „Au trebuit să-i reînregistreze cu numere cu simbolurile RKS – „Republica Kosovo”, a spus agenția.

Kosovo și-a declarat independența în 2008, Serbia îl consideră teritoriul său. Moldova nu recunoaște independența Kosovo.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий