X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Șeful Ryanair: „Zborurile aeriene au devenit prea ieftine pentru a mai face profit”

11 iul. 21:30   Diverse
2064 0

Şeful Ryanair, Michael O'Leary, pionierul călătoriilor low-cost în Europa, a avertizat că tarifele vor creşte în următorii cinci ani, deoarece zborurile aeriene au devenit „prea ieftine” pentru a mai face profit, în condiţiile în care costurile din industrie au crescut vertiginos.

Avertismentul său vine în contextul în care preţurile biletelor au crescut în Europa şi în SUA în această vară, pe măsură ce pasagerii se întorc, iar unele companii aeriene au redus capacitatea din cauza lipsei de personal.

„A devenit prea ieftin pentru ceea ce este. Mi se pare absurd ca de fiecare dată cînd zbor la Stansted, călătoria cu trenul pînă în centrul Londrei să fie mai scumpă decît biletul de avion", a declarat el într-un interviu acordat Financial Times.

El a spus că se aşteaptă ca o combinaţie între preţurile ridicate ale petrolului şi taxele de mediu să împingă tariful mediu al Ryanair de la 40 de euro la 50-60 de euro pe termen mediu.

O'Leary a lansat, de asemenea, un atac la adresa guvernului britanic şi a ceea ce el a numit „dezastrul” Brexit-ului, care a împiedicat companiile aeriene să recruteze cu uşurinţă lucrători europeni, ceea ce, potrivit industriei, a agravat deficitul de personal în această vară.


„Aceasta este, fără îndoială, una dintre consecinţele inevitabile ale dezastrului care a fost Brexit. Retragerea de pe piaţa unică, doar pentru ca ei să poată spune 'Am făcut Brexit' a fost culmea idioţeniei. Dar atunci ei sînt idioţi”, a spus el.

O'Leary a transformat Ryanair dintr-un mic transportator regional în anii '90 în cea mai mare companie aeriană din Europa prin reducerea nemiloasă a costurilor şi prin transferarea acestor cîştiguri către consumatori prin preţurile ieftine ale biletelor, scrie Ziarul Financiar.

„A fost opera mea [ieftinirea călătoriilor cu avionul]. Am făcut o mulţime de bani făcînd acest lucru. Dar, în cele din urmă, nu cred că transportul aerian este sustenabil pe termen mediu la un tarif mediu de 40 de euro. Este prea ieftin la acest nivel. Dar cred că, ştiţi, va fi în continuare foarte ieftin şi accesibil la 50 şi 60 de euro”, a mai declarat șeful Ryanair.

Tarifele medii de la Londra către destinaţiile de vară din Portugalia, Spania şi Grecia au crescut faţă de acum un an, deşi sînt semnificativ mai mici decît în urmă cu 10 ani, potrivit datelor Kayak.com. Preţurile de la Londra către Atena, de exemplu, s-au înjumătăţit în ultimul deceniu.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав