Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

Şeful Curţii Supreme a Ucrainei, demis

17 mai. 12:21   Diverse
1377 0

Plenul Curţii Supreme a Ucrainei a votat marţi, 16 mai, pentru demiterea lui Vsevolod Kniaziev, după ce judecătorul a fost reţinut în cadrul unei anchete ce investighează o mită de aproape 3 milioane de dolari, cea mai mare din istoria Ucrainei, a informat The Guardian.

O majoritate copleşitoare a judecătorilor, 140 din 142, a sprijinit demiterea lui Vsevolod Kniaziev, în urma unui vot secret. Demiterea de la conducerea instanţei supreme nu înseamnă automat şi retragerea statutului de judecător, transmite libertatea.ro.

Poliţia ucraineană l-a reţinut pe şeful instanţei supreme a ţării în ancheta în care investighează o mită în valoare de 2,7 milioane de dolari.

„Acesta este cel mai mare caz de pînă acum” care implică sistemul judiciar, a declarat şeful Biroului Naţional Anticorupţie din Ucraina, Semen Krîvonos, care a vorbit despre o „grupare criminală” în rîndul judecătorilor Curţii Supreme.

Biroul Național Anticorupție al Ucrainei investighează corupția pe scară largă din interiorul Curții Supreme și a publicat o fotografie cu grămezi de dolari aliniați pe o canapea, găsite în urma percheziției.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?