Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Șeful Apple va primi salariu mai mic

14 ian. 00:30   Diverse
1585 0

Apple vizează o reducere cu peste 40% a pachetului salarial al lui Tim Cook în 2023, a anunţat compania, la cererea directorului general, în urma criticilor acţionarilor, scrie Financial Times.

Comitetul de remunerare al Apple a decis să îi acorde lui Cook o „compensaţie ţintă” totală de 49 milioane de dolari, în scădere de la un target de 84 milioane de dolari, sumă înregistrată în 2022, potrivit unui document de reglementare depus joi, transmite realitatea.

Salariul de bază al lui Cook a rămas neschimbat la 3 milioane de dolari, la care se adaugă un bonus de pînă la 6 milioane de dolari. Dar valoarea ţintă a premiului său în acţiuni va scădea de la 75 de milioane de dolari în 2022 la 40 de milioane de dolari în acest an, potrivit Apple.

În ultimii ani, averea netă a lui Cook a crescut la 1,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes, datorită compensaţiei sale bazate în mare parte pe acţiuni, deoarece acţiunile Apple au crescut vertiginos. Salariul său total în 2022 a ajuns la 99,4 milioane de dolari, iar în 2021 la 98,8 milioane de dolari, o creştere de 500% faţă de 14,8 milioane de dolari, bani încasaţi în 2020.

Apple a precizat că unii acţionari care nu au susţinut pachetele de remunerare a directorilor executivi ai Apple „au citat în mod constant mărimea şi structura premiilor în acţiuni din 2021 şi 2022 acordate lui Tim Cook ca fiind principalul motiv al deciziei lor de vot”.


Dar Apple a declarat că Tim Cook, fostul şef de operaţiuni care i-a succedat regretatului Steve Jobs în funcţia de director general în 2011, are în continuare un sprijin larg din partea investitorilor.

Apple a avut cîteva luni dificile în urma tulburărilor de la fabricile din China, care au dus la emiterea unui avertisment rar, pe 6 noiembrie, potrivit căruia producţia de iPhone se va confrunta cu perturbări „semnificative” înainte de sezonul sărbătorilor. Acţiunile firmei au scăzut cu peste 20 de procente în ultimele 12 luni.

Analiştii au revizuit în scădere proiecţiile privind veniturile pentru trimestrul din decembrie – cea mai profitabilă perioadă a Apple – consensul anticipînd acum că veniturile nu vor egala cele 124 de miliarde de dolari obţinute cu un an înainte. O astfel de ratare ar întrerupe o serie de 14 trimestre de creştere.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий