X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Seceta a scos la iveală urme de dinozaur, vechi de circa 113 milioane de ani

26 aug. 2022,, 00:00   Diverse
2893 0

Din cauza lipsei de apă, urme de dinozaur probabil vechi de circa 113 milioane de ani au ieşit la iveală în albia unui rîu care a secat, a declarat marţi un responsabil al unui parc din Texas, SUA, informează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Aceste urme adînci erau anterior îngropate, umplute cu sedimente şi acoperite cu apă - ceea ce a ajutat la conservarea lor.

"Din cauza condiţiilor de secetă excesivă din această vară, rîul a secat complet în majoritatea locurilor, ceea ce a permis scoaterea la iveală a unor noi urme în parc", a declarat Stephanie Salinas Garcia, de la Departamentul responsabil pentru parcuri şi faună sălbatică din Texas.

Descoperirea lor i-a încîntat pe angajaţii parcului, situat în apropierea oraşului Dallas şi numit "Dinosaur Valley" din cauza prezenţei a numeroase urme de dinozaur în incinta sa.

Ar putea fi vorba de una dintre cele mai lungi secvenţe de urme de dinozaur din lume, potrivit textului care însoţeşte aceste imagini impresionante publicate de parc pe reţelele de socializare.

"Majoritatea urmelor descoperite recent în diferite părţi ale rîului din parc au fost lăsate de un Acrocanthosaurus", un teropod care la maturitate putea măsura cinci metri şi cîntări şapte tone, a explicat Stephanie Salinas Garcia.

Sauroposeidon-ul este cealaltă specie de dinozaur care şi-a lăsat urmele în parc. Datorită gîtului său lung, acesta putea ajunge la maturitate la o înălţime de 18 metri şi o greutate de 44 de tone.

"Urmele de dinozaur din parc datează de 113 milioane de ani", a adăugat Stephanie Salinas Garcia.

Parcul a fost deschis în 1972 pentru a proteja aceste urme străvechi, potrivit site-ului său. Curioşii nu vor putea însă admira prea mult timp aceşti noi paşi preistorici, deoarece în curînd vor fi din nou acoperiţi de apă odată cu venirea ploilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?