Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 583
Preşedintele stiri: 3739

Scandal politic în Spania în urma unui apel în Germania la boicotarea căpșunilor spaniole

7 iun. 00:30   Diverse
1854 0

O campanie de boicotare a căpşunilor spaniole cultivate în provincia Huelva din Andaluzia, prima exportatoare în UE - lansată în Germania, în numele apărării mediului - înfurie agricultorii şi dreapta spaniolă şi obligă o delegaţie parlamentară, aflată în vizită în Spania, să-şi suspende lucrările luni.

În centrul acestei polemici se află un apel la boicot lansat de către organizaţia cetăţenească germană Compact, semnat de peste 162.000 de persoane, care cere principalelor supermarketuri germane să retragă de la vînzare căpşuni produse în această provincie, transmite hotnews.ro.

ONG-ul vrea să denunţe astfel un proiect de lege al Guvernului regional andaluz în vederea unei regularizări a exploataţiilor ilegale de fructe roşii situate în apropierea Parcului Natural Doñana - un loc de refugiu a milioane de păsări migratoare.

Luni, această polemică a crescut cu un nivel, din cauza unei vizite a unei delegaţii de nouă parlamentari germani de toate culorile politice pe tema consecințelor secetei şi „prelevării ilegale de apă” în regiunea Doñana.

În acest context exploziv, delegaţia deputaţilor germani a anunţat luni că-şi suspendă vizita - care urma să se încheie vineri - „ţinînd cont de importanţa politică” pe care a luat-o această vizită „în cadrul viitoarelor alegeri legislative” spaniole.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?