X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Scandal în Marea Britanie: Rishi Sunak l-a demis pe liderul conservator din funcția de ministru

29 ian. 17:30   Diverse
1668 0

În Marea Britanie s-a iscat un scandal fiscal grav. „Încălcările grave” au dus la demiterea șefului Partidului Conservator al țării, Nadhim Zahavi. Decizia a fost luată pe 29 ianuarie de premierul britanic Rishi Sunak.

Într-o scrisoare publicată pe site-ul oficial, Sunak a explicat că a fost finalizată o anchetă independentă. Experții au concluzionat că a existat o încălcare fiscală gravă. De aceea premierul „este nevoit să revoce din postul său”.

Ministrul fără portofoliu a recunoscut că a fost „neatent” cu impozitele.

În special, șeful conservatorilor britanici a lichidat retroactiv o datorie de mai multe milioane de dolari către colectorul de taxe, relatează Bloomberg.

În plus, Zahavi a trebuit să plătească o amendă. Un scandal prelungit ar putea perturba activitatea guvernului lui Sunak. În promisiunile sale de campanie, actualul prim-ministru se anunța gata să revigoreze economia britanică.


Zahavi nu este primul care a părăsit guvernul lui Sunak, care funcționează doar de cîteva luni. În octombrie, Gavin Williamson a trebuit să plece. El a fost acuzat de maltratare a angajaților. Plîngerile de intimidări au dus la demiterea viceprim-ministrului Dominic Raab.

1
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?