San Francisco, părăsit de oameni și de marile companii. Care este cauza

17 aug. 00:30   Diverse
2259 0

Americanii care trăiesc în celebrul oraș San Francisco se confruntă cu un exod teribil. Mari companii, renumite, și foarte mulți angajați pleacă, lăsînd în urmă clădiri goale.

Orașul San Francisco este una dintre cele mai mari aglomerări urbane din Statele Unite, parte a Silicon Valley. Pe rețelele sociale și în presă au apărut imagini și articole despre exodul în masă al marilor firme, mărci importante de pe piața comercială, și despre senzația că, pe zi ce trece, se conturează un oraș istoric părăsit.

Nume de marcă s-au mutat recent din orașul californian pe fondul criminalității pe scară largă și a numărului de vizitatori în scădere. Jafurile sînt de foarte mult timp la ordinea zilei, dar în acest an au crescut fantastic și par de nestăpînit de către autorități.

În ultimele luni, mulți comercianți cu amănuntul au anunțat că vor elibera zona centrală a orașului, iar unii chiar au făcut-o pînă acum, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

Un raport recent, îngrijorător, a arătat că 95 de unități comerciale cu amănuntul din centrul orașului San Francisco s-au închis de la începutul pandemiei, după ce au înregistrat o scădere de peste 50%.


Din 203 retaileri deschiși în 2019 în zona centrală din oraș, doar 107 mai funcționează, fiind o scădere de 47% în doar cîțiva ani.

Economiștii au avertizat că orașul se îndreaptă spre o buclă urbană apocaliptică – un cerc vicios de tendințe și forțe interconectate care, de regulă, trimit orașele în ruină economică și socială.

8
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?