TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Să bem sau nu cafea?

Să bem sau nu cafea?

Psihologii au efectuat un experiment interesant. Ei au descoperit că bărbaţii şi femeile se comportă foarte diferit după ce consumă o ceaşcă de cafea. La bărbați după consumul cafelii se "încetinea" considerabil gîndirea logică, deciziile corecte veneau cu greu. Femeile, din contra, au fost la înălţimea situaţiei, acţionînd rapid şi corect în caz de urgenţă.

Şaizeci şi patru de persoane au participat la acest test special. Ele au fost împărţite în perechi de acelaşi gen, pentru care au fost elaborate patru etape de testare.


Acestea au constat din negocieri, rezolvarea puzzle-urilor, testări pentru memorie şi, în final, prezentări publice ale rezultatelor acestor trei sarcini.

Înainte de a începe experimentul, jumătate dintre participanți au băut cafea. Cealaltă jumătate a trebuit să se mulţumească cu o băutură obişnuită, fără cafeină.

Rezultatele studiului au fost interesante. Femeile care au baut cafea, au reuşit să adune puzzle-urile cu aproape două minute mai repede, decît femeile care au primit o simpla băutură. Bărbaţii au impresionat prin faptul că, după cafea, testul de memorie a fost trecut cu mare dificultate, şi puzzle-urile au fost asamblate cu douăzeci de secunde mai mult, decît la tovarăşii lor, care nu au băut cafea deloc.

Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load