S-a întors acasă după 9 zile de la înmormîntare

O spanioloaică în vârstă de 85 de ani, despre care familia sa fusese informată că a murit din cauza coronavirusului şi a fost înmormântată şi-a surprins rudele revenind la căminul de bătrâni în care locuia, la nouă zile de la data anunţului cu privire la înmormântare.

După o încurcătură de nume, familia Rogeliei Blanco a fost informată că pensionara a murit din cauza COVID-19 la 13 ianuarie şi că înmormântarea era programată ziua următoare. Din cauza protocolului COVID, membrii familiei nu au putut fi prezenţi la înnmormântare, informează news.ro.

Soţul femeii, Ramon Blanco, a fost copleşit de emoţii atunci când femeia a revenit sănătoasă şi în formă la căminul de bătrâni din Xove, în care locuiau împreună.

„Nu îmi venea să cred. Eu plângeam moartea soţiei mele”, a afirmat bătrânul.

De fapt, a murit o femeie care a stat în aceeaşi cameră cu Rogelia Blanco.


Fundaţia San Rosendo, care gestionează căminul de bătrâni, a precizat că acea confuzie a avut loc după ce Blanco şi alţi bătrâni testaţi pozitiv cu coronavirus au fost transferaţi la alt cămin în 29 decembrie, pentru tratamentul specific.

„Printre oamenii în vârstă transferaţi s-au numărat şi două femei care au fost plasate în aceeaşi cameră. Eroarea de identificare s-a produs în timpul procedurilor de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar”, a menţionat fundaţia, care şi-a exprimat regretul după „incidentul nefericit”.

Fundaţia a precizat că a cerut în instanţă să se rectifice greşeala.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load