X 
Criza energetică stiri: 1754
Cutremure stiri: 300
Eurovision stiri: 417

Rusia va răspunde plafonului de preț la petrol printr-un decret al lui Putin

9 dec. 2022,, 20:15   Diverse
2006 0

Răspunsul Rusiei la plafonul de preț impus de țările occidentale pentru livrările pe mare de petrol rusesc este în curs de pregătire; acesta va fi oficializat sub forma unui decret al președintelui Vladimir Putin.

Acest lucru a fost anunțat pe Pervîi kanal de ministrul Energiei Nikolai Şulghinov, relatează TASS.

„Se pregătește un document sub forma unui decret prezidențial. După publicarea sa, vom face publică decizia luată”, a explicat el. Potrivit lui Şulghinov, discuţia se poartă în guvern, apoi opţiunile vor merge la administraţia prezidenţială.

Plafonul de preț din țările G7, Australia și Uniunea Europeană este stabilit la 60 de dolari pe baril, decizia cu privire la acesta a intrat în vigoare pe 5 decembrie. Rusia a indicat în repetate rînduri că va refuza să vîndă materii prime țărilor care se alătură restricțiilor, dar o astfel de decizie nu a fost încă înregistrată oficial.

Anterior, ziarul Vedomosti a raportat trei posibile răspunsuri. Ca parte a primului, este introdusă o interdicție privind vînzarea petrolului către statele care au susținut restricțiile, inclusiv indirect. Al doilea se referă la blocarea contractelor, care țin cont de plafonul de preț, iar al treilea – introducerea unui preț orientativ al materiilor prime, prin care se va determina costul minim.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий