Criza energetică stiri: 1754
Cutremure stiri: 301
Eurovision stiri: 417

Rusia și China au început să dezvolte un sistem de transferuri fără SWIFT

29 noi. 2022,, 20:45   Diverse
1451 0

Băncile centrale din Rusia și China dezvoltă un sistem de decontări reciproce pentru a evita utilizarea SWIFT – un sistem de schimb de date privind transferurile, plățile și schimbul de valori mobiliare printr-o rețea specială.

Acest lucru a fost declarat de viceprim-ministrul Rusiei, Alexandr Novak, în timpul discursului său la al IV-lea Forum de Afaceri Energetic Ruso-Chinez, scrie Interfax.

El a subliniat că în relațiile comerciale dintre Rusia și China, trecerea la decontări în monede naționale este deosebit de importantă. „O astfel de muncă ajută la prevenirea riscurilor și contribuie la transformarea rublei și yuanului în statutul de monede de rezervă mondiale. În acest sens, Banca Centrală a Rusiei și Banca Chinei lucrează la posibilitatea de a deschide conturi pentru companii rusești în China și companii chineze în Rusia, creînd un sistem de decontare fără a utiliza SWIFT”, a spus Novak.

Recent, țările au început să plătească în monede naționale – ruble și yuani – pentru livrările de gaze, petrol și produse petroliere, cărbune. Potrivit lui Novak, plata se face pe bază de paritate. Pe lîngă resursele energetice, încep livrările de echipamente chinezești către Rusia cu plată în monede naționale.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că Rusia va crea un sistem de plată universal pentru țările Uniunii Economice Eurasiatice (EAEU) și BRICS. După cum a fost planificat, sistemul va uni sistemele naționale de plată din China (Union Pay), Brazilia (Elo), India (RuPay), precum și țările EAEU (de exemplu, sistemele Mir și Belkart). Noul sistem presupune emiterea unui card de plată comun.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий