Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

Rusia a ridicat toate restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus

1 iul. 14:15   Diverse
1939

De la 1 iulie, Rospotrebnadzor a ridicat toate restricțiile impuse în Rusia din cauza pandemiei de coronavirus, inclusiv regimul măștilor și interzicerea activității localurilor de alimentare publică pe timp de noapte. Acest lucru a fost raportat pe site-ul departamentului.

Rospotrebnadzor a explicat că acest lucru se datorează scăderii continue a intensității epidemiei în Rusia și în lume. Astfel, rata de incidență săptămînală a scăzut de peste 64 de ori.

„Aproape toate cazurile confirmate de boală (93 la sută) sînt ușoare (sub forma unei boli respiratorii acute) sau asimptomatice”, menționează cei de la Rospotrebnadzor.

Ministerul a asigurat că vor continua să monitorizeze incidența COVID-19 în Rusia chiar și după ridicarea restricțiilor. Dacă situația se înrăutățește, măsurile restrictive pot fi reluate.

Anterior, expertul Rospotrebnadzor Kamil Khafizov nu a văzut riscul unui nou val de pandemie din cauza tulpinii XE.


În sprijinul punctului său de vedere, omul de știință a citat faptul că o parte semnificativă a populației ruse fusese deja bolnavă de tulpina stealth-omicron, care a furnizat un „strat imunitar puternic”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав