COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

REŢETA ZILEI: Vinete cu ardei graşi şi roşii

REŢETA ZILEI: Vinete cu ardei graşi şi roşii

Mod de preparare:

Vinetele se taie în patru, se fierb în apă puţin sărată 2-5 minute, se scurg. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie rondele, ceapa şi ardeii se taie inele. Pe fundul tigăii se pun un rând de roşii, un rând de ceapă, deasupra bucăţele de vinete şi un strat de ardei. Se presară cu sare, piper, usturoi pisat şi verdeaţă. Deasupra se mai pune un strat de roşii. Se acoperă cu un capac şi se pun la foc slab. Când legumele vor lăsa suc, se va turna ulei. Din când în când tigaia se va scutura, pentru ca roşiile să nu se lipească de fund. Când mâncarea este aproape gata, tigaia se dă la cuptor pentru 15-20 minute.

Se servesc fierbinţi, ornate cu verdeaţă tăiată.

Ingrediente:

3 vinete,

5-6 ardei graşi,

6-7 roşii,

2 cepe,

3 linguri ulei,

3 căţei de usturoi,

sare,

piper negru măcinat,

2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load