X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

REŢETA ZILEI: Ruladă din carne de pui cu ardei copt

31 oct. 2021,, 18:30   Externe
2766 0

Mod de preparare:

Pe carcasa de pui pregătită se face o tăietură de-a lungul sternului, cu un cuţit ascuţit, se îndepărtează sternul şi oasele spinării. Se taie aripioarele, se îndepărtează oasele picioarelor şi coapselor, obținîndu-se un strat de carne cu piele fără oase. Se bate uşor prin peliculă, se presară cu sare şi piper, se lasă să se marineze pentru 1-2 ore. Ardeii se coc la cuptor, se curăţă de pieliţă şi seminţe, se taie felii măşcate. Se distribuie pe carnea de pui împreună cu pătrunjelul spălat. Carnea se rulează strîns, se leagă cu o sfoară, se înfăşoară în frunze de viţă-de-vie sau folie de aluminiu, se dă la cuptor pe 35-40 minute la temperatura de 180 de grade. Rulada este gata atunci, cînd la străpungere se elimină un suc incolor. După aceasta se îndepărtează frunzele (folia de aluminiu) şi se mai lasă pentru 3-5 minute la cuptor la temperatura de 200 de grade pentru ca să se rumenească.

Ingrediente:

• 1 pui de 1-1,2 kg,
• 2-3 ardei dulce (de preferinţă de culoare),
• 10-15 crenguţe de pătrunjel,
• 0,5 pahar caşcaval tare dat prin răzătoare,
• piper negru măcinat

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?