X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

REŢETA ZILEI: Miel la grătar

28 aug. 18:30   Diverse
781 0

Mod de preparare:

Se ia piciorul posterior sau partea lombară a mielului. Se scoate carnea de pe oase, se curăţă de tendoane şi pelicule, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală, se unge cu ulei vegetal, se stropeşte cu vin, se lasă pentru 1-2 ore.

Se pune mielul pe reţeaua unsă cu slănină afumată şi încinsă, se frige pe ambele părţi pînă este gata, imediat după prăjire se sărează şi se piperează. Mujdeiul se serveşte separat.

Ingrediente:


• 1 kg de carne de miel,
• 1 lingură de ulei vegetal,
• 2 linguri de vin sec de masă,
• 4 linguri de mujdei,
• sare,
• piper negru măcinat.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «Bucătăria» a proiectului moldovenii.md.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав