X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

REŢETA ZILEI: Ghiveci ţărănesc

2 aug. 2020,, 18:31   Societate
3694 0

Mod de preparare:

Carnea se taie astfel ca să revină cîte 2-3 bucăţi la porţie şi se prăjeşte. Roşiile decojite, cartofii, dovleceii şi morcovii se taie cuburi. Ceapa se taie şi se prăjeşte.
În ulcele de ceramică se pun carnea şi legumele, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu bulion. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru 1,5-2 ore. La sfîrșit se presară cu usturoi pisat şi se stropeşte cu zeamă de lămîie.

Ghiveciul se serveşte presărat cu pătrunjel tocat, se garniseşte cu crenguţe de mentă şi tarhon.

Ingrediente:


600 g carne de porc,

5-6 cartofi,

2 dovlecei,

3 morcovi,

2 roşii,

4 cepe,

2 linguri ulei,

2 pahare bulion de carne,

½ lămîie,

3-4 căţei de usturoi,

foi de dafin,

sare,

piper negru boabe,

tarhon,

mentă verde,

2 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?