X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşii

23 apr. 18:30   Diverse
3088

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt.

Ingrediente:

  • 1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
  • 3 roşii medii coapte,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.

Recomandări:


E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав