X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

REŢETA ZILEI: Ciuperci coapte cu tăieţei

7 aug. 18:30   Diverse
845 0

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa prăjită în ulei, tăieţeii, untul, oul crud, sarea, piperul şi se amestecă. Masa obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi, se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor.

Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pe 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul subţire, obținîndu-se tăieţeii propriu-zişi.

Se servesc cu smîntînă.

Ingrediente:

  • 6-8 ciuperci,
  • 2 cepe,
  • 1 lingură ulei,
  • 3 linguri unt,
  • 1 ou,
  • 1 lingură de pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • ½ pahar smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru tăieţei:

  • 1½ pahare făină de grîu,
  • 2 ouă,
  • 1/3pahar apă,
  • sare.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «Bucătăria» a proiectului moldovenii.md.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав