COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

REŢETA ZILEI: Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor

24 iul. 18:30   Diverse
1534 0

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulion, se aco­peră cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită,
  • 6 pahare apă,
  • ¼ căpăţână de varză albă,
  • 6 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 4 roşii,
  • 2 cepe,
  • 4-6 ciuperci shampignons,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smântână,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel,
  • foi de dafin.
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽