X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

REŢETA ZILEI: Babă neagră

12 iun. 2023,, 01:30   Externe
3473 0

Mod de preparare:

Batem ouăle cu zahăr, adăugăm uleiul, mierea, bicarbonat de sodiu stins în suc de lămîie, lapte de temperatura camerei, făină, amestecăm bine. Aluatul trebuie să fie ca smîntîna groasă. Într-un ceaun uns cu ulei se pune aluatul, se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) să se coacă la temperatura de 180 grade timp de 40-45 minute Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

Ingrediente:

  • 1 pahar de făină de grîu,
  • 8 ouă,
  • 1 lingură de zahăr,
  • 2 linguri de miere,
  • 1 pahar de lapte,
  • ½ pahar de ulei vegetal,
  • 2-3 picături de suc de lămîie.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «Bucătăria» a proiectului moldovenii.md.​

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?