Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Restricțiile privind intrarea în Germania vor fi anulate

25 mai. 18:15   Diverse
1483

Restricțiile anti-COVID-19 referitoare la persoanele care intră pe teritoriul Germaniei vor fi anulate de la 1 iunie și pînă la sfîrșitul lunii august, informează miercuri DPA, potrivit Agerpres.

Începînd de miercuri, 1 iunie, dovada ce atestă că un turist este vaccinat, s-a vindecat de COVID-19 sau deține un test cu rezultat negativ - denumită "regula 3G" - nu va mai fi cerută de autoritățile germane, a anunțat ministrul Sănătății din această țară, Karl Lauterbach.

În prezent, această dovadă este în continuare cerută la intrarea în Germania pentru toate persoanele cu vîrste de peste 12 ani.

"Pînă la sfîrșitul lunii august, vom suspenda regula 3G privind intrarea în țară", a declarat ministrul Lauterbach în fața jurnaliștilor de la grupul media Funke.

Deocamdată nu este clar dacă această regulă va fi reintrodusă începînd din luna septembrie.

Reguli stricte vor rămîne însă în vigoare pentru persoanele care intră în Germania venind din așa-zisele "zone cu variante virale", dar, în prezent, nicio țară nu este inclusă într-o astfel de zonă.


Dacă dovada privind situația medicală a vizitatorilor va fi reintrodusă pentru turiștii din orice țară de-a lungul acestei veri sau după luna septembrie, noile dispoziții echivalează cu faptul că toate persoanele vaccinate cu seruri anti-COVID-19 aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) - nu doar cu cele autorizate în Uniunea Europeană (UE) - vor fi acceptate la intrarea pe teritoriul Germaniei.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав