Respectă aceşti paşi şi vei avea rinichii sănătoşi

Respectă aceşti paşi şi vei avea rinichii sănătoşi

Cînd vine vorba de sănătate, să previi e întotdeauna mai bine decît să tratezi. Ține afecțiunile rinichilor la distanță urmînd cîțiva pași simpli, care necesită doar un minin de efort.


Rinichii au roluri importante în organism: curăță sîngele de substanțele toxice sau nefolositoare și de surplusul de apă. De asemenea, reglează tensiunea și mențin echilibrul mineralelor din corp.

Hidratează-te


Pe parcursul unei zile solicitante, e foarte posibil să uiți să te hidratezi. 8 pahare de apă pe zi sînt ideale pentru a menține un nivel optim de hidratare a organismului adult. Apa ajută rinichii să elimine toxinele din sînge, avînd un rol esențial în a-i menține sănătoși. Pietrele la rinichi se formează mai greu atunci cînd te hidratezi corespunzător. Urina închisă la culoare este un semn prin care poți recunoaște deshidratarea.

Bine de știut!


Evită excesul de cafea, alcool și băuturi carbogazoase, pentru că deshidratează corpul.

Adoptă o dietă echilibrată


Nu doar ce bei, ciși ceea ce mănînci influențează sănătatea rinichilor. Include în mesele tale mai mult fructe și legume proaspete, dar și alimente bogate în acizi grași Omega-3, precum peștele și nucile. Totodată, ceapa și usturoiul sînt diuretice naturale, care reduc inflamațiile din organism și îmbunătățesc funcțiile rinichilor. Evită excesul de proteine animale și de alimente procesate. Dacă reduci numărul aditivilor nocivi din dieta ta, rinichii vor fi supuși unui efort mai mic.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load